Grillowany camembert
Najlepiej smakuje z dodatkiem żurawiny albo borówki ze słoiczka. Grillowanie serka camembert zajmuje zaledwie kilka minut, a jest to pyszna przekąska. Polecam!
Składniki:
1 serek camembert
2 łyżki oliwy
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżeczka słodkiej papryki
szczypta mielonego pieprzu
*** W miseczce mieszamy oliwę z ziołami, papryką oraz pieprzem ***
*** Ser dokładnie obtaczamy w marynacie i odkładamy na około pół godziny ***
*** Zamarynowany ser pieczemy na grillu lub patelni grillowej, do momentu aż się zrumieni. Następnie delikatnie obracamy i pieczemy z drugiej strony, do zrumienienia. Sera nie wolno nakłuwać widelcem, do przewracania najlepiej używać łopatki ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- SAŁATKA ZIEMNIACZANA DO GRILLA PRZEPIS TUTAJ
- GRILLOWANE POLĘDWICZKI PRZEPIS TUTAJ
- GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ
- KARKÓWKA Z GRILLA W PYSZNEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ