Grillowane polędwiczki w musztardowej marynacie :)

Grilowane mięso podane z surówką Colesław

Grillowane polędwiczki w musztardowej marynacie 🙂

Polędwiczki wieprzowe to bardzo smaczne i popularne danie na grilla. Robi się je szybko i łatwo a smak mają wprost wspaniały. Dobrze zrobione powinny być kruche oraz soczyste w środku i ładnie przypieczone z wierzchu. Ponieważ sezon grillowy w pełni, proponuje coś dla urozmaicenia rusztowego menu.  Polecam ciekawy przepis na polędwiczki w marynacie musztardowej, nam bardzo smakowały :))

Polędwiczka wiepszowa z grila z surówką Colesław

Składniki:

2 polędwiczki wieprzowe

Marynata:

2 łyżki musztardy sarepskiej

2 łyżki musztardy francuskiej

1 łyżka octu balsamicznego

2 łyżki oliwy

po 1 łyżeczce: pieprzu,siekanej pietruszki, tymianku, oregano (zioła mogą być inne- takie jakie lubimy)

 

*** Polędwiczki dokładnie myjemy tniemy na grube plastry i delikatnie rozbijamy na grubość ok 0,5 cm ***

Grube plasty polędwicy

*** Składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy ***

Marynata do mięsa z grila

*** Polędwiczki obtaczamy w marynacie i odstawiamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin ***

Polędwiczki obtoczone w marynacie

*** Po wyjęciu mięsa z lodówki usuwamy z niego marynatę- najlepiej zdjąć ją z wierzchu za pomocą noża. Następnie na mocno rozgrzanym grillu pieczemy po około 3 minuty z każdej strony ***

Polędwiczki z grila z surówką

Soczysta polędwica smażona na grilu

*** SMACZNEGO ***

Do mojego grilla podałam surówkę Coleslaw, oto przepis:

Surówka Coleslaw

Polecam także wypróbować pyszne polędwiczki w marynacie musztardowo-miodowo-sojowej:

Grillowane polędwiczki

 

 

KOMENTARZE