Szpinak na wędzonym boczku

Szpinak na wędzonym boczku

Szpinak na boczku wędzonym

Bardzo lubię szpinak, przygotowuje go często i na różne sposoby. Szpinak na wędzonym boczku najbardziej pasuje mi do duszonych ziemniaczków i sadzonego jajka albo do makaronu. Pycha 🙂

SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg szpinaku ( użyłam mrożonego )
  • 5 dkg boczku wędzonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 ml śmietanki 30%

Poniżej przedstawiam wam mój krótki przepis na pyszne i szybkie danie

Boczek drobno kroimy i wytapiamy na patelni

Drobno krojony boczek

Dodajemy przeciśnięty czosnek i szpinak ( jeżeli używamy mrożonego to należy go najpierw rozmrozić), całość zasmażamy na dość dużym ogniu ciągle mieszając przez około 5 minut

Szpinak rozmrożony i przygotowany

Dodajemy, śmietankę, gotujemy jeszcze minutę ciągle mieszając i gotowe !

 

Szpinak na wędzonym boczku podany w szklanym naczyniu

Na koniec mogę napisać: szpinak przepis na obiad, szybki, pyszny i chyba dla każdego.

*** Smacznego !***

 

Polecam: Rozgrzewające obiady na jesień

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry