Szpinak na boczku wędzonym
Bardzo lubię szpinak, przygotowuje go często i na różne sposoby. Szpinak na wędzonym boczku najbardziej pasuje mi do duszonych ziemniaczków i sadzonego jajka albo do makaronu. Pycha 🙂
SKŁADNIKI:
- 0,5 kg szpinaku ( użyłam mrożonego )
- 5 dkg boczku wędzonego
- 2 ząbki czosnku
- 50 ml śmietanki 30%
Poniżej przedstawiam wam mój krótki przepis na pyszne i szybkie danie
Boczek drobno kroimy i wytapiamy na patelni
Dodajemy przeciśnięty czosnek i szpinak ( jeżeli używamy mrożonego to należy go najpierw rozmrozić), całość zasmażamy na dość dużym ogniu ciągle mieszając przez około 5 minut
Dodajemy, śmietankę, gotujemy jeszcze minutę ciągle mieszając i gotowe !
Na koniec mogę napisać: szpinak przepis na obiad, szybki, pyszny i chyba dla każdego.
*** Smacznego !***
Polecam: Rozgrzewające obiady na jesień







