Paprykowe jajeczka faszerowane


Paprykowe jajeczka faszerowane

Kolorowe jajeczka wypełnione pyszną pastą świetnie sprawdzą się zarówno jako przekąska na przyjęciu, jak i jako danie świąteczne. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a przy tym efektownie prezentują się na stole. Polecam!

 

 

Składniki:

6 jajek

10 dkg szynki (użyłam drobiowej)

1/2 pęczka szczypiorku

1-2 łyżka majonezu

1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego

1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej

ok 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej

sól, pieprz

  • Dodatkowo:

pół czerwonej papryki

pół żółtej papryki

 

 

*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i przecinamy na połówki. Za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtka ( nie uszkadzając białek) i przekładamy do miseczki ***

*** Szynkę kroimy w drobną kosteczkę ***

*** Szczypiorek drobno siekamy ***

*** Żółtka rozgniatamy widelcem. Dodajemy szynkę, szczypiorek, majonez i jogurt. Wszystko razem dokładnie mieszamy ***

*** Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mielonymi paprykami. Mieszamy ***

*** Farsz przekładamy do wcześniej wydrążonych białek ***

*** Jajka dekorujemy z wierzchu drobno pokrojonymi papryczkami ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

4
Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Elżbieta
Gość
Elżbieta

Oczywiście miało być jajka paprykowe

Elżbieta
Gość
Elżbieta

Trafiłam na Pani bloga niedawno i przypadkiem, ale jestem zachwycona zdjęciami i relacjami z przygotowań dania. W Święta były u mnie jajka paprykę oraz sałatka brokułowa. Wszystko było pyszne. Pozdrawiam

Danuta
Gość
Danuta

Jestem zachwycona Pani blogiem. Zdjęcia są cudowne i zachęcają do gotowania Zaglądam tu codziennie i korzystam z Pani przepisów. Potrawy są smaczne i szybkie w przygotowaniu. Jajka zrobię na Święta.