Grillowane polędwiczki


Grillowane polędwiczki

Marynowane w zalewie musztardowo-miodowo-sojowej 🙂 Zwyczajnie je uwielbiam ! Za oknem coraz cieplej więc i sezon grillowy pomału się zaczyna, najwyższy czas pomyśleć co można wrzucić na ruszt. Moja dzisiejsza propozycja to polędwiczki wieprzowe. Przepis jest prosty i szybki w wykonaniu a mięso smaży się krótko ale na mocno rozgrzanym grillu. Idealnie upieczone polędwiczki są rumiane z zewnątrz ale kruche i soczyste w środku.

Grilowane polędwiczki podane z warzywami

 

Składniki:
2 polędwiczki wieprzowe
Sól i pieprz

Marynata:
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku ( lub 1 łyżka czosnku granulowanego )
2 łyżki wody
1 łyżka majeranku

*** Polędwiczki myjemy, osuszamy, kroimy na grube plastry, delikatnie rozbijamy i oprószamy solą oraz pieprzem ***

Polędwiczki przygotowane do marynowania
*** Składniki marynaty dokładnie mieszamy ***

Mieszamy skłądniki marynaty
*** Rozbite polędwiczki zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny ***

Polędwiczki zalane marynatą musztardową
*** Po tym czasie smażymy mięso krótko, na mocno rozgrzanym grillu lub patelni grillowej, z dwóch stron na rumiany kolor ***

Smażone polędwiczki w zalewie musztardowo sojowej

Grillowane polędwiczki

*** SMACZNEGO ***

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE