Szpinak na wędzonym boczku

Szpinak na wędzonym boczku

Szpinak na wędzonym boczku

Bardzo lubię szpinak…przygotowuje go często i na różne sposoby. W tej wersji najbardziej pasuje mi do duszonych ziemniaczków i sadzonego jajka albo do makaronu. Pycha 🙂

SKŁADNIKI:
0,5 kg szpinaku ( użyłam mrożonego )
5 dkg boczku wędzonego
2 ząbki czosnku
50 ml śmietanki 30%

*** Boczek drobno kroimy i wytapiamy na patelni ***

 

Drobno krojony boczek

*** Dodajemy przeciśnięty czosnek i szpinak ( jeżeli używamy mrożonego to należy go najpierw rozmrozić), całość zasmażamy na dość dużym ogniu ciągle mieszając przez około 5 minut ***

Szpinak rozmrożony i przygotowany

*** Dodajemy, śmietankę, gotujemy jeszcze minutę ciągle mieszając i gotowe ! ***

Szpinak na wędzonym boczku podany w szklanym naczyniu

SMACZNEGO !

0 0 votes
Article Rating

Leave a Reply

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments