Kotleciki drobiowe w pikantnej panierce paprykowo-jogurtowej
Prawdziwa uczta dla zmysłów. Złocisto pomarańczowa, chrupiąca i aromatyczna panierka, a w środku soczyste i delikatne mięso. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.
Składniki:
2 pojedyncze filety z kurczaka
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka słodkiej papryki mielonej
1/3 łyżeczki chilli
1 płaska łyżeczka soli
1/4 łyżeczki pieprzu mielonego
1 szklanka bułki tartej
olej do smażenia
*** Filety z kurczaka kroimy w około 1 centymetrowe plastry ***
*** Do miski przekładamy jogurt, wbijamy jajko, wsypujemy mąkę i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy ***
*** Mięso przykrywamy folią i delikatnie rozbijamy ***
*** Rozbite filety przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i całość odkładamy na minimum 1 godziną ***
*** Po tym czasie kotleciki kolejno obtaczamy w bułce tartej ***
*** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu z dwóch stron na rumiano ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- Najlepsze pomysły na pyszne i niedrogie obiady! Przepisy tutaj (KLIK)
- Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ