Puszyste racuszki bananowe
Te racuszki, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Puszyste, delikatne i pełne słodkiego smaku dojrzałych bananów. Banan nadaje placuszkom niepowtarzalny smak i aromat oraz sprawia, że są one bardziej wilgotne, niż tradycyjne racuszki. Świetne zarówno na drugie śniadanie, jak i jako pyszna przekąska.
Składniki:
- Ciasto:
1 banan
1 jajko
120 ml mleka
220g mąki pszennej
1 łyżeczka cukru pudru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Dodatkowo:
olej do smażenia
cukier puder do posypania
*** Banan obieramy przekładamy do miski i zduszamy widelcem na papkę ***
*** Dodajemy jajko oraz mleko, wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia ***
*** Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita konsystencja ***
*** Na patelni rozgrzewamy porcję oleju. Układamy po około dwie łyżki ciasta na każdy racuszek, Smażymy na niedużej mocy panika, z dwóch stron na rumiano ***
*** Po zdjęciu z patelni rozkładamy na chwilę na ręczniku papierowym, w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Oprószamy cukrem pudrem ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ