Puszyste racuszki bananowe


Puszyste racuszki bananowe

Te racuszki, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Puszyste, delikatne i pełne słodkiego smaku dojrzałych bananów. Banan nadaje placuszkom niepowtarzalny smak i aromat oraz sprawia, że są one bardziej wilgotne, niż tradycyjne racuszki. Świetne zarówno na drugie śniadanie, jak i jako pyszna przekąska.

 

 

Składniki:

  • Ciasto:

1 banan

1 jajko

120 ml mleka

220g mąki pszennej

1 łyżeczka cukru pudru

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

  • Dodatkowo:

olej do smażenia

cukier puder do posypania

 

 

*** Banan obieramy przekładamy do miski i zduszamy widelcem na papkę ***

*** Dodajemy jajko oraz mleko, wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia ***

*** Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita konsystencja ***

*** Na patelni rozgrzewamy porcję oleju. Układamy po około dwie łyżki ciasta na każdy racuszek, Smażymy na niedużej mocy panika, z dwóch stron na rumiano ***

*** Po zdjęciu z patelni rozkładamy na chwilę na ręczniku papierowym, w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Oprószamy cukrem pudrem ***

*** SMACZNEGO ***

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE