Puszyste racuszki bananowe - IMG 0035

Puszyste racuszki bananowe

Puszyste racuszki bananowe

Te racuszki, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Puszyste, delikatne i pełne słodkiego smaku dojrzałych bananów. Banan nadaje placuszkom niepowtarzalny smak i aromat oraz sprawia, że są one bardziej wilgotne, niż tradycyjne racuszki. Świetne zarówno na drugie śniadanie, jak i jako pyszna przekąska.

 

Puszyste racuszki bananowe - IMG 0035

 

Składniki:

  • Ciasto:

1 banan

1 jajko

120 ml mleka

220g mąki pszennej

1 łyżeczka cukru pudru

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

  • Dodatkowo:

olej do smażenia

cukier puder do posypania

 

 

*** Banan obieramy przekładamy do miski i zduszamy widelcem na papkę ***

Puszyste racuszki bananowe - IMG 9366

*** Dodajemy jajko oraz mleko, wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia ***

Puszyste racuszki bananowe - IMG 9367

*** Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita konsystencja ***

Puszyste racuszki bananowe - IMG 9368

*** Na patelni rozgrzewamy porcję oleju. Układamy po około dwie łyżki ciasta na każdy racuszek, Smażymy na niedużej mocy panika, z dwóch stron na rumiano ***

Puszyste racuszki bananowe - IMG 9379

*** Po zdjęciu z patelni rozkładamy na chwilę na ręczniku papierowym, w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Oprószamy cukrem pudrem ***

Puszyste racuszki bananowe - IMG 0035

*** SMACZNEGO ***

 

POLECAM TAKŻE:

Puszyste racuszki bananowe - IMG 2028

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

Puszyste racuszki bananowe - IMG 1742

Puszyste racuszki bananowe - IMG 2175 1

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry