Garnek farmera


Garnek farmera

Prosty i szybki w przygotowaniu obiadek. To danie smakuje wyśmienicie, a jeszcze lepiej na drugi dzień po odgrzaniu, gdy smaki się przegryzą. Polecam!

 

 

Składniki:

10dkg boczku wędzonego

2-3 kiełbasy (u mnie polska wędzona)

1 cebula

kilka pieczarek

1 marchew

1 czerwona papryka

1/3główki białej kapusty

1/3 szklanki bulionu

1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

1 łyżeczka musztardy

1 łyżka siekanego koperku

sól, pieprz

 

 

*** Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek wędzony. Gdy boczek zacznie się wytapiać, dodajemy pokrojoną w krążki kiełbasę, smażymy ***

*** Po chwili dodajemy posiekaną cebulę ***

*** Gdy cebula się zeszkli dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki ***

*** Mieszamy i dodajemy startą na tarce o dużych oczkach marchew ***

*** Oraz pokrojoną w paseczki paprykę ***

*** Mieszamy i po chwili dokładamy grubo poszatkowaną kapustę ***

*** Podsmażamy całość przez chwilę, a następnie zalewamy bulionem, mieszamy i zagotowujemy ***

*** Dusimy całość na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie do potrawy dodajemy koncentrat oraz musztardę ***

*** Mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ***

*** Na koniec posypujemy siekanym koperkiem ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

KOMENTARZE