Garnek farmera
Prosty i szybki w przygotowaniu obiadek. To danie smakuje wyśmienicie, a jeszcze lepiej na drugi dzień po odgrzaniu, gdy smaki się przegryzą. Polecam!
Składniki:
10dkg boczku wędzonego
2-3 kiełbasy (u mnie polska wędzona)
1 cebula
kilka pieczarek
1 marchew
1 czerwona papryka
1/3główki białej kapusty
1/3 szklanki bulionu
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka siekanego koperku
sól, pieprz
*** Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek wędzony. Gdy boczek zacznie się wytapiać, dodajemy pokrojoną w krążki kiełbasę, smażymy ***
*** Po chwili dodajemy posiekaną cebulę ***
*** Gdy cebula się zeszkli dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki ***
*** Mieszamy i dodajemy startą na tarce o dużych oczkach marchew ***
*** Oraz pokrojoną w paseczki paprykę ***
*** Mieszamy i po chwili dokładamy grubo poszatkowaną kapustę ***
*** Podsmażamy całość przez chwilę, a następnie zalewamy bulionem, mieszamy i zagotowujemy ***
*** Dusimy całość na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie do potrawy dodajemy koncentrat oraz musztardę ***
*** Mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ***
*** Na koniec posypujemy siekanym koperkiem ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- Najlepsze pomysły na pyszne i niedrogie obiady! Przepisy tutaj (KLIK)