Garnek farmera - IMG 2711

Garnek farmera

Garnek farmera

Prosty i szybki w przygotowaniu obiad. To danie smakuje wyśmienicie, a jeszcze lepiej na drugi dzień po odgrzaniu, gdy smaki się przegryzą. Polecam!

 

Garnek farmera - IMG 2711

 

Składniki:

10dkg boczku wędzonego

2-3 kiełbasy (u mnie polska wędzona)

1 cebula

kilka pieczarek

1 marchew

1 czerwona papryka

1/3główki białej kapusty

1/3 szklanki bulionu

1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

1 łyżeczka musztardy

1 łyżka siekanego koperku

sól, pieprz

 

Garnek farmera - IMG 2704

 

*** Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek wędzony. Gdy boczek zacznie się wytapiać, dodajemy pokrojoną w krążki kiełbasę, smażymy ***

Garnek farmera - IMG 2684

*** Po chwili dodajemy posiekaną cebulę ***

Garnek farmera - IMG 2686

*** Gdy cebula się zeszkli dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki ***

Garnek farmera - IMG 2687

*** Mieszamy i dodajemy startą na tarce o dużych oczkach marchew ***

Garnek farmera - IMG 2689

*** Oraz pokrojoną w paseczki paprykę ***

Garnek farmera - IMG 2691

*** Mieszamy i po chwili dokładamy grubo poszatkowaną kapustę ***

Garnek farmera - IMG 2692

*** Podsmażamy całość przez chwilę, a następnie zalewamy bulionem, mieszamy i zagotowujemy ***

Garnek farmera - IMG 2693

*** Dusimy całość na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie do potrawy dodajemy koncentrat oraz musztardę ***

Garnek farmera - IMG 2694

*** Mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ***

Garnek farmera - IMG 2696

*** Na koniec posypujemy siekanym koperkiem ***

Garnek farmera - IMG 2708

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

Garnek farmera - 5B0670D0 6751 47EB 8F5F 1A916E274523

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry