Gruszki zapiekane z serem pleśniowym i żurawiną
Prosta, efektowna i niesamowicie pyszna przekąska. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Polecam!
Składniki:
3-4 gruszki (niezbyt twarde)
6-8 łyżeczek konfitury z żurawiny
50g sera pleśniowego np. gorgonzola
1 łyżka oliwy
*** Gruszki przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki usuwamy gniazda nasienne ***
*** Wydrążone gruszki układamy w naczyniu żaroodpornym ***
*** Na każdą połówkę gruszki układamy łyżeczkę żurawiny ***
*** Przykrywamy plasterkiem sera pleśniowego ***
*** Polewamy delikatnie oliwą ***
*** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 25 minut ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- KORECZKI I PRZEKĄSKI PRZEPISY TUTAJ