Gruszki zapiekane z serem pleśniowym i żurawiną


Gruszki zapiekane z serem pleśniowym i żurawiną

Prosta, efektowna i niesamowicie pyszna przekąska. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Polecam!

 

 

Składniki:

3-4 gruszki (niezbyt twarde)

6-8 łyżeczek konfitury z żurawiny

50g sera pleśniowego np. gorgonzola

1 łyżka oliwy

 

 

*** Gruszki przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki usuwamy gniazda nasienne ***

*** Wydrążone gruszki układamy w naczyniu żaroodpornym ***

*** Na każdą połówkę gruszki układamy łyżeczkę żurawiny ***

*** Przykrywamy plasterkiem sera pleśniowego ***

*** Polewamy delikatnie oliwą ***

*** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 25 minut ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

 

KOMENTARZE