Koreczki naleśnikowe z porem, pieczarkami i żółtym serem
Takie koreczki z naleśników, to świetny pomysł na imprezową przekąskę zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Są łatwe w wykonaniu, a smakują naprawdę wyśmienicie. Polecam!
Składniki:
Naleśniki z tego przepisu (klik)
- Farsz:
pół pora
250g pieczarek
1 łyżka masła najlepiej klarowanego
10dkg sera gouda
10dkg sera mozzarella w kostce
sól, pieprz
- Panierka:
pół szklanki ciasta naleśnikowego
1 szklanka bułki tartej
- Dodatkowo:
olej do smażenia
*** Przygotowujemy farsz. pora i pieczarki kroimy na małe kawałki i podsmażamy razem na maśle. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i odkładamy do wystudzenia ***
*** W międzyczasie smażymy 3-4 naleśniki ***
*** Do wystudzonego farszu dodajemy starte lub drobno pokrojone sery żółte, mieszamy ***
*** Na każdym naleśniku układamy porcje farszu ***
*** Naleśniki z farszem ciasno rolujemy ***
*** Rulony przekrawamy na pół ***
*** Obtaczamy najpierw w pozostałym cieście naleśnikowym ***
*** A następnie panierujemy w bułce tartej ***
*** Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano ***
*** Po zdjęciu z patelni odkładamy na kilka minut, a następnie kroimy w grube plastry ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
- Imprezowe przekąski Przepisy tutaj (KLIK)
-
Sałatki na przyjęcie – 10 imprezowych hitów! Przepisy tutaj (KLIK)
- Dania dla dzieci Przepisy tutaj (KLIK)