Kurczak w marynacie musztardowej – chrupiący i mega soczysty!


Kurczak w marynacie musztardowej

Chrupiące i mega soczyste kotleciki drobiowe, w których wprost można się zakochać! Robi się je naprawdę szybko i bardzo łatwo. Trzeba jednak uwzględnić czas na zamarynowanie mięsa, dzięki czemu kotlety nabierają niezwykłej kruchości i soczystości. Polecam!

 

 

Składniki:

2 pojedyncze filety z kurczaka

sól, pieprz

2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

1 łyżka musztardy

ok pół szklanki mąki

2 jajka

ok pół szklanki bułki tartej

olej do smażenia

 

 

*** Każdy filet rozcinamy na 3 kawałki i dość cienko rozbijamy ***

*** Mięso przyprawiamy solą i pieprzem z dwóch stron ***

*** Jogurt i musztardę przekładamy do miski, mieszamy ***

*** W tak powstałej marynacie obtaczamy mięso i pozostawiamy na około 1 godzinę ***

*** Po tym czasie kotleciki obtaczamy kolejno w mące ***

*** Następnie w roztrzepanym jajku ***

*** A na końcu w bułce tartej ***

*** Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy moc palnika do średniej i smażymy kotlety ***

*** Mięso smażymy z dwóch stron na złoty kolor ***

*** Podajemy od razu po usmażeniu ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

KOMENTARZE