Węgierski kociołek
Bardzo szybkie, smaczne i niedrogie danie jednogarnkowe. Super pomysł na wprost ekspresowy w wykonaniu obiad. Polecam!
Składniki:
1 mała główka młodej kapusty
2-3 kiełbasy węgierskie lub inne ulubione
1 cebula
1 marchew
pół szklanki bulionu warzywnego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka miodu
1 pęczek koperku
olej do smażenia
Przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka oraz ostra
1 łyżka masła najlepiej klarowanego
*** Kiełbasę kroimy w plasterki, a cebulę w piórka i wszystko razem podsmażamy na patelni ***
*** Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy na patelnię, mieszamy ***
*** Na patelnię dokładamy grubo poszatkowaną kapustę oraz masło ***
*** Mieszamy i podsmażamy wszystko razem przez około 2 minuty ***
*** Wlewamy bulion, zagotowujemy, zmniejszamy moc palnika do minimum i dusimy całość pod przykryciem przez koło 10 minut ***
*** Po tym czasie dodajemy do potrawy koncentrat pomidorowy, mieszamy ***
*** Dodajemy miód, mieszamy ***
*** Dokładamy drobno posiekany koperek ***
*** Mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką i dusimy jeszcze przez chwilę ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- Najlepsze pomysły na pyszne i niedrogie obiady! Przepisy tutaj (KLIK)
- Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ