Węgierski kociołek


Węgierski kociołek

Bardzo szybkie, smaczne i niedrogie danie jednogarnkowe. Super pomysł na wprost ekspresowy w wykonaniu obiad. Polecam!

 

 

Składniki:

1 mała główka młodej kapusty

2-3 kiełbasy węgierskie lub inne ulubione

1 cebula

1 marchew

pół szklanki bulionu warzywnego

1 łyżka koncentratu pomidorowego

1 łyżeczka miodu

1 pęczek koperku

olej do smażenia

Przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka oraz ostra

1 łyżka masła najlepiej klarowanego

 

*** Kiełbasę kroimy w plasterki, a cebulę w piórka i wszystko razem podsmażamy na patelni ***

*** Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy na patelnię, mieszamy ***

*** Na patelnię dokładamy grubo poszatkowaną kapustę oraz masło ***

*** Mieszamy i podsmażamy wszystko razem przez około 2 minuty ***

*** Wlewamy bulion, zagotowujemy, zmniejszamy moc palnika do minimum i dusimy całość pod przykryciem przez koło 10 minut ***

*** Po tym czasie dodajemy do potrawy koncentrat pomidorowy, mieszamy ***

*** Dodajemy miód, mieszamy ***

*** Dokładamy drobno posiekany koperek ***

*** Mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką i dusimy jeszcze przez chwilę ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

 

KOMENTARZE