Racuchy twarogowe
Puszyste, rumiane i przepyszne racuszki z twarogowego sera mielonego. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Pyszny deser w zaledwie 15 minut!
Składniki:
* wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, należy je wyjąć z lodówki na około godzinę przed robieniem ciasta
0,5 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka)
2 jajka
160g mąki pszennej
2 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy 16g
szczypta soli
- Dodatkowo:
olej do smażenia
cukier puder do posypania
*** Przygotowujemy ciasto na racuchy. Do miski przekładamy mielony ser, wbijamy jajka oraz wsypujemy mąkę, cukry i sól ***
*** Wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką, aż powstanie jednolite ciasto ***
*** Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy moc palnika do średniej i układamy ciasto – około 2 łyżki ciasta na każdego racuszka ***
*** Smażymy z dwóch stron na rumiano ***
*** Po zdjęciu z patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***
*** Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ
- CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ