Sos tysiąca wysp
Znany i bardzo lubiany dodatek do wielu potraw, zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetnie pasuje do hot dogów, burgerów, kebabów, tortilli, dań z grilla, zapiekanek oraz frytek i sałatek. Jest to jeden z najsłynniejszych sosów na świecie. Jest bardo smaczny, a przy tym banalnie prosty i szybki w wykonaniu. Polecam!
Składniki:
3 łyżki majonezu
2 łyżki pikantnego ketchupu
1 ząbek czosnku
1 ogórek konserwowy
pół cebuli
1 łyżeczka płynnego miodu
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz
*** Cebulę i ogórka drobno siekamy ***
*** Do miseczki przekładamy majonez i dodajemy do niego przeciśnięty czosnek, mieszamy ***
*** Dokładamy ketchup, płynny miód (jeśli miód nie jest płynny można go chwilę podgrzać w mikrofali) wymieszany z sokiem z cytryny oraz posiekanego ogórka i cebulę ***
*** Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ***
*** Gotowy sos wstawiamy do lodówki na około pół godziny, aby smaki się „przegryzły” ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- PRZEPISY NA GRILLA! DANIA Z RUSZTU, SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ
- Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ
- CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ