Kurczak miodowo-musztardowy


Kurczak miodowo-musztardowy

Soczysty i delikatny filet drobiowy w pysznej i aromatycznej marynacie. Możemy go podać na ciepło z ryżem, ziemniaczkami albo kaszą lub jako zimną przekąskę albo dodatek do wrapów lub kanapek. Danie palce lizać!

 

 

Składniki:

2 pojedyncze filety z kurczaka

3 łyżki miodu

3 łyżki ostrej musztardy

sól, pieprz

 

 

*** Mięso z kurczaka oprószamy solą oraz pieprzem i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym ***

*** W osobnej miseczce umieszczamy miód oraz musztardę, jeżeli miód nie jest płynny, to należy go podgrzać ***

*** Całość dokładnie mieszamy ***

*** Mięso polewamy marynatą miodowo- musztardową ***

*** Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180’C. W połowie pieczenia odwracamy mięso na drugą stronę i polewamy sosem z dna naczynia ***

*** Podajemy na ciepło z ryżem, ziemniaczkami lub kaszą albo na zimno np na kanapki ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

 

KOMENTARZE