Surówka z kapustą pekińską


Surówka z kapustą pekińską

Smaczna, zdrowa i kolorowa surówka, która może stanowić rewelacyjny dodatek do każdego drugiego dania. Pasuje praktycznie do wszystkiego i jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Polecam!

 

 

Składniki:

1/3 główki kapusty pekińskiej

pół czerwonej cebuli

1 marchew

1 pęczek rzodkiewek

1 pęczek zielonej pietruszki

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka soku z cytryny

2  łyżeczki miodu

sól i pieprz

 

 

 

*** Kapustę drobno kroimy i przekładamy do dużej miski ***

*** Cebulę kroimy w drobną kostkę, delikatnie solimy i dodajemy do kapusty ***

*** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach ***

*** Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach ***

*** Pietruszkę drobno siekamy, dodajemy do miski z pozostałymi składnikami i wszystko dokładnie mieszamy ***

*** W małej miseczce mieszamy oliwę z sokiem z cytryny oraz miodem ***

*** Tak powstały sos dodajemy do sałatki, całość dokładnie mieszamy. Przed podaniem surówkę przechowujemy w lodówce ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 

KOMENTARZE