Surówka z kapustą pekińską
Smaczna, zdrowa i kolorowa surówka, która może stanowić rewelacyjny dodatek do każdego drugiego dania. Pasuje praktycznie do wszystkiego i jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Polecam!
Składniki:
1/3 główki kapusty pekińskiej
pół czerwonej cebuli
1 marchew
1 pęczek rzodkiewek
1 pęczek zielonej pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki miodu
sól i pieprz
*** Kapustę drobno kroimy i przekładamy do dużej miski ***
*** Cebulę kroimy w drobną kostkę, delikatnie solimy i dodajemy do kapusty ***
*** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach ***
*** Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach ***
*** Pietruszkę drobno siekamy, dodajemy do miski z pozostałymi składnikami i wszystko dokładnie mieszamy ***
*** W małej miseczce mieszamy oliwę z sokiem z cytryny oraz miodem ***
*** Tak powstały sos dodajemy do sałatki, całość dokładnie mieszamy. Przed podaniem surówkę przechowujemy w lodówce ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ