Kotlety schabowe w delikatnej panierce bez bułki tartej


Kotlety schabowe w delikatnej panierce bez bułki tartej

Znudziło się Wam już tradycyjne obtaczania mięsa w bułce tartej? Koniecznie spróbujcie kotletów smażonych w tej delikatnej i pysznej panierce. W ten sposób możemy przygotować zarówno schab jak i filety z kurczaka. Polecam!

 

 

Składniki:

3 kotlety schabowe

1 szklanka mąki pszennej

2 jajka

sól i pieprz

czosnek granulowany

olej i masło do smażenia

 

 

*** Kotlety rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym ***

*** Kotlety odstawiamy na około pół godziny, aby mięso przeszło przyprawami. Po tym czasie kotlety obtaczamy z dwóch stron w mące ***

*** Do miseczki rozbijamy jajka i roztrzepujemy je, a następnie moczymy w nich kotlety z dwóch stron ***

*** Mięso ponownie obtaczamy w mące z dwóch stron ***

*** Na patelni rozgrzewamy olej z masłem (w proporcjach pół na pół) i smażymy kotlety ***

***  Mięso smażymy na średnim ogniu i smażymy z dwóch stron na rumiano ***

*** Po usmażeniu kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE