Kotlety schabowe w delikatnej panierce bez bułki tartej
Znudziło się Wam już tradycyjne obtaczania mięsa w bułce tartej? Koniecznie spróbujcie kotletów smażonych w tej delikatnej i pysznej panierce. W ten sposób możemy przygotować zarówno schab jak i filety z kurczaka. Polecam!
Składniki:
3 kotlety schabowe
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
sól i pieprz
czosnek granulowany
olej i masło do smażenia
*** Kotlety rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym ***
*** Kotlety odstawiamy na około pół godziny, aby mięso przeszło przyprawami. Po tym czasie kotlety obtaczamy z dwóch stron w mące ***
*** Do miseczki rozbijamy jajka i roztrzepujemy je, a następnie moczymy w nich kotlety z dwóch stron ***
*** Mięso ponownie obtaczamy w mące z dwóch stron ***
*** Na patelni rozgrzewamy olej z masłem (w proporcjach pół na pół) i smażymy kotlety ***
*** Mięso smażymy na średnim ogniu i smażymy z dwóch stron na rumiano ***
*** Po usmażeniu kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ