Wielkanocne jajeczka faszerowane
Ciekawy pomysł na kolorowe jajka nadziane pysznym farszem, które pięknie zaprezentują się na świątecznym stole. Polecam!
Składniki:
3 jajka
1 łyżka majonezu
pół łyżeczki soli
szczypta pieprzu
pół pęczka szczypiorku
4-5 rzodkiewek
2 plasterki chudej szynki
*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki ***
*** Za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtka, uważając aby nie uszkodzić białek i przekładamy do miseczki ***
*** Do żółtek dodajemy majonez oraz sól i pieprz ***
*** Całość dusimy widelcem, aż powstanie jednolita masa ***
*** Szynę kroimy w drobniutką kosteczkę, szczypiorek bardzo drobno siekamy, a rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach ***
*** Do żółtek dodajemy pokrojoną szynkę oraz 1 łyżkę posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę startych rzodkiewek. Całość dokładnie mieszamy ***
*** Powstałą pastą faszerujemy wydrążone białka jajek, tak aby na powierzchni powstała górka ***
*** Połówki jajek obsypujemy naprzemiennie raz szczypiorkiem, a raz startą rzodkiewką ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE TUTAJ (klik)
- CIASTA I WYPIEKI WIELKANOCNE KLIKNIJ TUTAJ
- PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
Polecam wyszły świetne!
Bardzo dobre jajeczka, robiłam na Święta.
Robiłam te jajka i wyszły super! 🙂
Ależ piękne! Też sobie przygotuję.