Wilgotne babeczki czekoladowe
Mięciutkie i wilgotne w środku ciasto czekoladowe, bardzo przypominające w smaku znane i lubiane brownie. Polecam!
Składniki:
150g gorzkiej czekolady
50g mlecznej czekolady
200g masła
1 i 1/3 szklanki cukru
1 i 1/3 szklanki mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
1/4 łyżeczki soli
- Dodatkowo:
250g borówek lub malin
polewa czekoladowa (opcjonalnie)
*** Masło roztapiamy w garnuszku razem z czekoladą i odkładamy do wystudzenia ***
*** Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę ***
*** Dodajemy połowę masy czekoladowej, sól i mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Dodajemy pozostałą czekoladę i ponownie mieszamy do połączenia się składników ***
*** Masę przekładamy do foremek na babeczki. Na wierzchu wykładamy owoce lekko wciskając je w ciasto ***
*** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C i pieczemy przez około 20-25 minut – do suchego patyczka (uwaga! Gotowe ciasto powinno być w środku wilgotne, ale masa nie powinna przyklejać się do patyczka) ***
*** Po wystudzeniu babeczki możemy dodatkowo polać rozpuszczoną czekoladą ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
- CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
Lux. Mój syn jest w niebie.