Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej


Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej

Soczysta, świeża i przepyszna surówka warzywna do obiadu. Prawdziwa bomba witaminowa. Polecam!

 

 

Składniki:

ok 300g kapusty pekińskiej

pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej)

1 marchewka

pół cebuli

pół pęczka zielonej pietruszki

  • Sos:

ok 4-5 łyżek oliwy

1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej

1 łyżeczka miodu

1 łyżka soku z cytryny

po szczypcie soli i pieprzu

 

 

 

*** Kapustę pekińską drobno szatkujemy ***

*** Paprykę kroimy w kosteczkę ***

*** Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach ***

*** Cebulę i pietruszkę drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski ***

*** Przygotowujemy sos: do miseczki przekładamy wszystkie wymienione składniki i dokładnie mieszamy ***

*** Gotowy sos dodajemy do pokrojonych warzyw i całość mieszamy ***

*** Surówkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy na około pół godziny aby się przegryzła ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE