Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej
Soczysta, świeża i przepyszna surówka warzywna do obiadu. Prawdziwa bomba witaminowa. Polecam!
Składniki:
ok 300g kapusty pekińskiej
pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej)
1 marchewka
pół cebuli
pół pęczka zielonej pietruszki
- Sos:
ok 4-5 łyżek oliwy
1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżeczka miodu
1 łyżka soku z cytryny
po szczypcie soli i pieprzu
*** Kapustę pekińską drobno szatkujemy ***
*** Paprykę kroimy w kosteczkę ***
*** Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach ***
*** Cebulę i pietruszkę drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski ***
*** Przygotowujemy sos: do miseczki przekładamy wszystkie wymienione składniki i dokładnie mieszamy ***
*** Gotowy sos dodajemy do pokrojonych warzyw i całość mieszamy ***
*** Surówkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy na około pół godziny aby się przegryzła ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ