Siekane kotleciki z dorsza
Super pomysł na rybę. Rumiane kotleciki z dorsza z dodatkiem warzyw. Pysznie chrupiące z zewnątrz i mięciutkie oraz soczyste w środku. Te kotleciki smakują naprawdę wszystkim, zarówno dzieciom jak i dorosłym. Polecam!
Składniki:
ok 300g filetu z dorsza
1 jajko
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1/3 czerwonej papryki
3 łyżki mleka
1 łyżka mąki
1 łyżka bułki tartej
sól, pieprz, ostra papryka mielona
olej do smażenia
*** Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę ***
*** W miseczce łączymy jajko z mlekiem i mąką ***
*** Dodajemy pokrojoną rybę, szczypiorek i paprykę ***
*** Dodajemy bułkę tartą, solimy, pieprzymy oraz doprawiamy szczyptą ostrej papryki mielonej. Wszystko razem dokładnie mieszamy ***
*** Masę wykładamy na rozgrzany olej za pomocą łyżki i lekko spłaszczamy tworząc kotleciki ***
*** Smażymy z dwóch stron po kilka minut – do mocnego zrumienienia ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
Bardzo fajny pomysł na rybę. Smacznie i szybko.