Grillowane polędwiczki marynowane w winie
Kruche, soczyste i aromatyczne polędwiczki z grilla. Mięso można także usmażyć na patelni grillowej (lub zwykłej). Polędwiczki przygotowane w ten sposób są ładnie rumiane z wierzchu, a w środku mięciutkie i delikatne. Polecam!
Składniki:
2 polędwiczki wieprzowe
ok 100ml oliwy z oliwek
ok 100ml wytrawnego czerwonego wina
3-4 ząbki czosnku
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej bazylii
1 łyżeczka suszonego majeranku
1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej
1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
1 łyżeczka zmielonego pieprzu
1 łyżeczka soli
*** W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty (czosnek przeciskamy) ***
*** Polędwiczki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w ok 4 centymetrowe kawałki ***
*** Mięso delikatnie rozbijamy ***
*** Kawałki mięsa moczymy z dwóch stron w marynacie i układamy w misce. Mięso wkładamy do lodówki na 1-2 godziny ***
*** Polędwiczki grilujemy po kilka minut z każdej strony. Podajemy z ulubioną sałatką ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- PRZEPISY NA DANIA I SAŁATKI Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
Polędwiczki mega pyszne….zniknęły jako pierwsze z grillaPOLECAM