Sos tatarski z jajkiem - 6E3B91BE B8AE 4EB4 AE4D ADDBFD49D123

Sos tatarski z jajkiem

Sos tatarski z jajkiem

Gęsty i aromatyczny sos tatarski jest rewelacyjnym dodatkiem do zimnych mięs, wędlin, jajek czy kanapek. Najlepiej przygotować go co najmniej na kilka godzin przed podaniem, aby wszystkie smaki zdążyły się przegryźć.

 

Sos tatarski z jajkiem - 6E3B91BE B8AE 4EB4 AE4D ADDBFD49D123

 

Składniki:

2 jajka

4-5 ogórków korniszonów lub kiszonych

40g grzybków z octu

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

1 łyżka soku z cytryny

2 łyżki majonezu

1 łyżka śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego

1 łyżeczka musztardy

sól, pieprz, cukier

 

Sos tatarski z jajkiem - A9D35965 5C83 408D 8E30 1B3A81FEF1B5

 

 

*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy ***

Sos tatarski z jajkiem - 1553B6CE 8A86 4993 9344 7C872F1DB96B

*** Grzyby odsączamy z zalewy i drobno siekamy ***

Sos tatarski z jajkiem - DDBF6BB0 E4B7 4388 A323 5BF741409FE6

*** Ogórki również drobno kroimy ***

Sos tatarski z jajkiem - 013A018E 5A89 4890 837E 70AD22EAB4EB

*** Jajka, ogórki oraz grzybki przekładamy do miski, dodajemy posiekaną pietruszkę, sok z cytryny, majonez, musztardę oraz śmietanę (lub jogurt) ***

Sos tatarski z jajkiem - E487D028 8455 410F 9303 3E89B8CF6419

*** Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną cukru ***

Sos tatarski z jajkiem - 3A7A60DD 325F 4501 A781 564FBE3EB813

*** Gotowy sos odkładamy na kilka godzin do lodówki, aby smaki się przegryzły ***

Sos tatarski z jajkiem - 6E3B91BE B8AE 4EB4 AE4D ADDBFD49D123

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

Sos tatarski z jajkiem - C19FCF4B 9D66 401E 9B0B 77F9D688A709

Sos tatarski z jajkiem - 311C8C65 BE7D 46DB 8388 AEE160732D79

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

Sos tatarski z jajkiem - IMG 1742

Sos tatarski z jajkiem - IMG 3770

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry