Roladki z szynki z sosem chrzanowym
Szynka faszerowana jajkami, warzywami i sosem chrzanowym czyli wielkanocne rollsy. Pyszna i efektowna ozdoba świątecznego stołu. Polecam!
Składniki:
6-7 plasterków szynki
2 jajka
1/2 papryki (u mnie żółta i czerwona)
3 rzodkiewki
1 nieduży ogórek gruntowy
świeże kiełki (lub posiekany szczypiorek)
cienki szczypiorek do związania roladek
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka chrzanu
*** W małej miseczce mieszamy majonez z chrzanem ***
*** Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki ***
*** Paprykę, ogórka oraz rzodkiewki kroimy w paseczki ***
*** Każdy plasterek szynki smarujemy sosem ***
*** Na sosie układamy świeże kiełki lub posiekany szczypiorek ***
*** Na kiełkach (lub szczypiorku) układamy ćwiartkę jajka i porcję pokrojonych warzyw ***
*** Szynkę zwijamy w rulon i związujemy szczypiorkiem ***
*** Gotowe roladki układamy na talerzu i przed podaniem przechowujemy w lodówce ***
*** Z wierzchu roladki możemy jeszcze polać delikatnie sosem chrzanowym ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ