Siekane kotleciki rybne
Delikatne, mięciutkie w środku oraz chrupiące z zewnątrz kotleciki z ryby i warzyw. Szybkie i w miarę proste w przygotowaniu oraz przepyszne w smaku. Do ich wykonania możemy użyć filetów z dowolnej ulubionej ryby – u mnie dorsz. Polecam!
Składniki:
ok 300g filetu z ryby (u mnie dorsz)
1 jajko
2 łyżki posiekanej pietruszki
1/4 czerwonej papryki
pół niewielkiej cebuli (u mnie czerwona)
3 łyżki mleka
1 łyżka mąki
1 łyżka bułki tartej
sól, pieprz, ostra papryka mielona
olej do smażenia
*** Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę ***
*** W miseczce łączymy jajko z mlekiem i mąką, dodajemy pokrojoną rybę, mieszamy ***
*** Dokładamy posiekaną natkę pietruszki oraz drobniutko pokrojoną czerwoną paprykę ***
*** Cebulę kroimy w drobną kostkę i również dodajemy do miseczki z pozostałymi składnikami ***
*** Dodajemy bułkę tartą, solimy, pieprzymy oraz doprawiamy szczyptą ostrej papryki mielonej. Dokładnie mieszamy ***
*** Masę wykładamy na rozgrzany olej za pomocą łyżki i lekko spłaszczamy tworząc kotleciki ***
*** Smażymy z dwóch stron po kilka minut – do mocnego zrumienienia ***
*** Po zdjęciu z patelni kotleciki możemy ułożyć na papierowym ręczniku w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ