Jogurtowe racuchy z jabłkami
Dziś polecam łatwe, puszyste i przepyszne placuszki jogurtowe z jabłkami, które zawsze się udają, a ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę!
Składniki:
1 szklanka jogurtu naturalnego (użyłam gęstego)
1 jajko
1 szklanka mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
1 jabłko
olej do smażenia
cukier puder do posypania
*** Jogurt naturalny rozcieramy z jajkiem ***
*** Dodajemy mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia i mieszamy na gładką masę ***
*** Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w małą kosteczkę ***
*** Pokrojone jabłko dodajemy do ciasta i mieszamy ***
*** Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy po dwie łyżki ciasta na każdy racuszek. Smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor ***
*** Po zdjęciu z patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***
*** Podajemy posypane cukrem pudrem ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
- DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj )
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
-
POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj )
Pyszne racuchy. Zapisuje przepis
Super są ja dodałam jeszcze cynamon i cukier waniliowy robiłam na jogurcie nadbuzanskim… Najlepszy jaki jadłam.. Polecam
Przepyszne te racuszki
Robiłam. Wyszły obłędne. Wspaniały blog.
Będę korzystać z następnych przepisów. Pozdrawiam
Racuszki jogurtowe rewelacja polecam