Jogurtowe racuchy z jabłkami


Jogurtowe racuchy z jabłkami

Dziś polecam łatwe, puszyste i przepyszne placuszki jogurtowe z jabłkami, które zawsze się udają, a ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę!

 

 

Składniki:

1 szklanka jogurtu naturalnego (użyłam gęstego)

1 jajko

1 szklanka mąki

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki cukru

1 jabłko

olej do smażenia

cukier puder do posypania

 

 

*** Jogurt naturalny rozcieramy z jajkiem ***

*** Dodajemy mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia i mieszamy na gładką masę ***

*** Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w małą kosteczkę ***

*** Pokrojone jabłko dodajemy do ciasta i mieszamy ***

*** Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy po dwie łyżki ciasta na każdy racuszek. Smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor ***

*** Po zdjęciu z patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***

*** Podajemy posypane cukrem pudrem ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj )


KOMENTARZE

5 komentarzy do “Jogurtowe racuchy z jabłkami