Kotlety z karkówki marynowane w mleku
Kruche i bardzo delikatne kotlety z karkówki to pyszna alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Dzięki marynowaniu mięsa w mleku i cebuli, kotlety są bardzo aromatyczne i soczyste. Polecam!
Składniki:
3 plastry karkówki
1 cebula
1 szklanka mleka
2 jajka
1 szklanka bułki tartej
sól i pieprz
olej do smażenia
*** Mięso myjemy osuszamy i dość cienko rozbijamy ***
*** Cebulę kroimy w piórka i przekładamy nią plastry karkówki, całość umieszczamy w misce i zalewamy mlekiem. Mięso odkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny a najlepiej na całą noc *** ***
*** Po tym czasie mięso odsączamy i lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Karkówkę przyprawiamy solą oraz pieprzem ***
*** Kotlety panierujemy w mące, w jajku i w bułce tartej ***
*** Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
- PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ