Młoda kapusta po chłopsku – czyli wiosenny jednogar w 30 minut 😉
Szybki, niedrogi i przepyszny wiosenny obiad jednogarnkowy na bazie młodej kapusty, ziemniaków i kiełbaski.
Składniki:
10 dkg boczku wędzonego
1 kiełbasa
1 cebula
3-4 ziemniaki
1 marchew
1 główka młodej kapusty
1/2 pęczka koperku
3/4 szklanki bulionu lub wody
sól i pieprz
*** Kiełbasę kroimy w krążki, boczek w kostkę a cebulę w piórka. Wszystko razem podsmażamy na patelni lub w garnku ***
*** Na patelnie dokładamy pokrojone w dużą kostkę ziemniaki i marchew pokrojoną w cienkie krążki. Całość przesmażamy przez około 1 minutę, ciągle mieszając ***
*** Na patelnie dokładamy poszatkowaną kapustę, nie mieszamy. Całość zalewamy bulionem, przykrywamy i dusimy na niewielkim ogniu przez około 15 minut – do miękkości ziemniaków ***
*** Po tym czasie potrawę mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i obsypujemy posiekanym koperkiem ***
*** Podajemy na ciepło zaraz po ugotowaniu ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
- MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA PRZEPIS TUTAJ
- MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ
- KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ
- POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ
-
SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ