Szparagi w boczku
Pyszna, szybka i łatwa przekąska, którą można przygotować zarówno na grillu jak i na patelni, a nawet w piekarniku 🙂
Składniki:
pęczek zielonych szparagów
plastry wędzonego boczku – jeden plaster na jeden szparag
*** Szparagi myjemy i odcinamy końcówki ***
*** Szparagi gotujemy około 5 minut w lekko osolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Zawijamy każdy szparag w plasterek wędzonego boczku ***
*** Smażymy na grillu lub patelni grillowej, często obracając, do momentu, aż boczek ładnie zrumieni się z każdej strony ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- SAŁATKA ZIEMNIACZANA DO GRILLA PRZEPIS TUTAJ
- GRILLOWANE POLĘDWICZKI PRZEPIS TUTAJ
- GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ
- GRILLOWANE POLĘDWICZKI W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ