Surówka z kiszonej kapusty i papryki
Jest bardzo smaczna, zdrowa, szybka w wykonaniu i ładnie prezentuje się na talerzu. Doskonale pasuje do wielu potraw mięsnych, ryb, a także hamburgerów. Ta surówka wspaniale wzbogaci każde danie, zarówno smakowo jak i kolorystycznie 😉 Polecam!
Składniki:
0,5kg kapusty kiszonej
1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej)
1 marchewka
1/2 pęczka zielonej pietruszki
2 łyżki oliwy
przyprawy: sól, cukier, pieprz mielony
*** Kapustę niezbyt drobno kroimy i przekładamy do miski ***
*** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, Paprykę kroimy w kosteczkę a pietruszkę drobno siekamy ***
*** Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy oliwę oraz przyprawy do smaku ***
*** Ponownie mieszamy i odkładamy do lodówki na około 30 minut aby smaki się połączyły ***
*** SMACZNEGO ***
Polecam także:
Fajny przepis dodałam jeszcze starte jabłko i to pogłebiło smak surówki z kiszonej kapusty z papryką
Roladki wyszły przepyszne. Parę przepisów przetestowałam i zawsze wychodziło idealnie.