Grillowane ślimaczki z kurczaka z wędzonym boczkiem i cukinią
Kruche i soczyste roladki z kurczaka zapiekane z wędzonym boczkiem oraz cukinią to wspaniała propozycja na grilla. Ciekawie wyglądają a do tego rewelacyjnie smakują. Polecam wypróbować 🙂
Składniki na 3 sztuki:
1 pojedynczy filet z kurczaka
boczek wędzony w cienkich plastrach- około 4-5 plastrów
5 cienkich plastrów cukinii
sól, pieprz, słodka papryka, oliwa
*** Filet z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i przecinamy wzdłuż ale nie do końca, tak aby powstał jeden duży płat, który jeszcze delikatnie rozbijamy ***
*** Filet przyprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką a następnie obkładamy plastrami wędzonego boczku ***
*** Na boczku układamy plastry cukinii, cienkie plasterki najłatwiej jest wyciąć za pomącą krajalnicy ***
*** Filet z boczkiem i cukinią ciasno zwijamy w rulon i tniemy na kawałki o grubości około 1,5 cm ***
*** Ruloniki nakłuwamy na patyczki do szaszłyków i smarujemy z wierzchu oliwą ***
*** Roladki grilujemy dość krótko z dwóch stron na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu ***
zajebiste\ polelcam nbardzp pryhszne palce lizac gotj motrfo dobtr ew pyted
\
Czy można upiec w piekarniku?
Tak można upiec w piekarniku.
Pyszne, goscie byli zachwyceni.
Soczyste, kruchutkie, przepyszne! A na dodatek, bardzo proste do zrobienia. Polecam!