Grillowane polędwiczki
Marynowane w zalewie musztardowo-miodowo-sojowej 🙂 Zwyczajnie je uwielbiam ! Za oknem coraz cieplej więc i sezon grillowy pomału się zaczyna, najwyższy czas pomyśleć co można wrzucić na ruszt. Moja dzisiejsza propozycja to polędwiczki wieprzowe. Przepis jest prosty i szybki w wykonaniu a mięso smaży się krótko ale na mocno rozgrzanym grillu. Idealnie upieczone polędwiczki są rumiane z zewnątrz ale kruche i soczyste w środku.
Składniki:
2 polędwiczki wieprzowe
Sól i pieprz
Marynata:
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku ( lub 1 łyżka czosnku granulowanego )
2 łyżki wody
1 łyżka majeranku
*** Polędwiczki myjemy, osuszamy, kroimy na grube plastry, delikatnie rozbijamy i oprószamy solą oraz pieprzem ***
*** Składniki marynaty dokładnie mieszamy ***
*** Rozbite polędwiczki zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny ***
*** Po tym czasie smażymy mięso krótko, na mocno rozgrzanym grillu lub patelni grillowej, z dwóch stron na rumiany kolor ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- GRILLOWANE POLĘDWICZKI W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ
- GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ