Racuszki jogurtowe z jabłkami


Racuszki jogurtowe z jabłkami

Puszyste i niezwykle delikatne placki na jogurcie naturalny z dodatkiem soczystych jabłuszek. Niebo w ustach!

 

 

Składniki:

250g gęstego jogurtu naturalnego

2 jajka

szczypta soli

1 łyżeczka cukru

6 pełnych łyżek mąki pszennej

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

1 jabłko

olej do smażenia

cukier puder do posypania

 

 

*** Jajka rozbijamy do miseczki, dodajemy szczyptę soli i całość miksujemy przez około 2 minuty. Dodajemy jogurt oraz cukier i ponownie przez chwilę miksujemy ***

*** Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do ciasta ***

*** Całość krótko miksujemy – do połączenia się składników ***

*** Jabłko obieramy ze skórki, kroimy w małą kosteczkę, dodajemy do ciasta i całość mieszamy łyżką ***

*** Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką ciasto, po 2 łyżki na każdego racuszka. Smażymy na średnim ogniu z dwóch stron na rumiano ***

*** Po usmażeniu racuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***

*** Podajemy posypane cukrem pudrem ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

 

 

0 0 vote
Article Rating

Dodaj komentarz

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments