Krucha i soczysta karkówka w musztardowej marynacie


Karkówka w musztardowej marynacie

Tak zamarynowaną karkówkę można upiec zarówno na grillu jak i na patelni.  Mięso z tego przepisu wychodzi bardzo smaczne, kruche i soczyste. Polecam!

 

 

Składniki:

ok 0,5 kg karkówki

MARYNATA:

1 łyżka octu balsamicznego

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżki oleju

2 łyżki ostrej musztardy

1 łyżeczka miodu

1 łyżka ziół prowansalskich

pół łyżeczki soli

pół łyżeczki pieprzu mielonego

 

*** Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na około 1 cm plastry. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy ***

*** Każdy plaster karkówki smarujemy z dwóch stron marynatą i układamy w misce. Mięso wkładamy do lodówki na 12-24 godziny ***

*** Karkówkę grilujemy lub smażymy na patelni po kilka minut z każdej strony. Podajemy z ulubioną sałatką ***

*** SMACZNEGO ***

 

POLECAM TAKŻE:

KOMENTARZE