Karmelowiec – ciasto bez pieczenia


Karmelowiec – ciasto bez pieczenia

Bardzo smaczne, proste i nie wymagaj膮ce pieczenia ciasto. Polecam, jest rewelacyjne 馃檪

Sk艂adniki:

Herbatniki – oko艂o 40 sztuk

S艂one krakersy – oko艂o 26 sztuk

0,5 litra 艣mietany krem贸wki

2 艣mietan-fiksy

2 艂y偶ki cukru pudru

2 budynie czekoladowe (opakowanie na 0,75l)

o,75 litra mleka

1 艂y偶eczka mas艂a

1 puszka masy kajmakowej

1 czekolada gorzka lub mleczna

 

*** Blach臋 wyk艂adamy papierem do pieczenia i na dnie uk艂adamy herbatniki ***

*** Budynie rozpuszczamy w szklance mleka. Reszt臋 mleka zagotowujemy z 艂y偶eczk膮 mas艂a (je偶eli budynie nie zawieraj膮 cukru to dodajemy go tyle ile jest w przepisie na opakowaniach).聽 Gor膮c膮 mas臋 budyniow膮 wyk艂adamy na herbatniki ***

*** Na mas臋 budyniow膮 wyk艂adamy s艂one krakersy ***

*** Na krakersy wyk艂adamy mas臋 kajmakow膮. Aby masa dobrze si臋 rozprowadza艂 najlepiej jest zamkni臋t膮 puszk臋 w艂o偶y膰 do garnka, zala膰 gor膮c膮 wod膮 i podgrzewa膰 na ma艂ym ogniu przez oko艂o 30 minut ***

*** Na kajmak wyk艂adamy herbatniki i odstawiamy ca艂o艣膰 do wystudzenia ***

*** 艢mietan臋 krem贸wk臋 ubijamy wraz z cukrem pudrem oraz 艣mietan-fiksami i wyk艂adamy na wystudzone ciasto ***

*** Czekolad臋 艣cieramy na tarce i wyk艂adamy na wierzch ciasta ***

*** Ciasto wk艂adamy na kilka godzin do lod贸wki, a najlepiej na ca艂膮 noc ***

*** SMACZNEGO ***

Polecam tak偶e:

Najlepsze pyszne i efektownie wygl膮daj膮ce ciasta, kt贸rymi zaskoczysz swoich go艣ci!

 

 

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

  Subscribe  
Powiadom o