Naleśniki zapiekane z serem i warzywami
Dziś u mnie danie na szybko. Łatwe w przygotowaniu i pyszne naleśniczki zapiekane z serem i warzywami. Oczywiście można do farszu też dodać inne ulubione warzywa a także mięso lub wędliny. Polecam 🙂
Ciasto:
składniki na 5/6 sztuk-
2 jajka
1 szklanka mąki
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
Szczypta soli
Olej do smażenia
Farsz:
Ser żółty
Cukinia
Pieczarki
Cebula
Papryka
*** Składniki na ciasto dokładnie zmieszać. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Naleśniki usmażyć z dwóch stron na złoty kolor ***
*** Pieczarki pokroić i podsmażyć z cebulką na oleju lub maśle klarowanym. Przyprawić solą oraz pieprzem ***
*** Na każdym naleśniku ułożyć plasterek żółtego sera, kilka plasterków cienko pokrojonej cukinii, podsmażone pieczarki z cebulką oraz kilka słupków papryki. wszystko przykryć kolejnym plastrem żółtego sera ***
*** Naleśniki z farszem złożyć na pół ***
*** Tak przygotowane naleśniki możemy przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec w piekarniku lub przesmażyć z dwóch stron na patelni aż ser się rozpuści ***
*** Najlepiej smakują polane sosem czosnkowym lub ketchupem ***
*** SMACZNEGO ***