Kotleciki w panierce curry
Aromatyczne, soczyste i kruche fileciki z kurczaka w pysznej chrupiącej panierce.
Składniki:
3 filety z kurczaka
100g gęstego jogurtu naturalnego
2 jajka
pół szklanki mąki pszennej
przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra, curry
1 szklanka bułki tartej
olej do smażenia
*** Do miski przekładamy jogurt i wbijamy jajka ***
*** Dodajemy mąkę oraz przyprawy: około 1 łyżeczkę soli i curry, pół łyżeczki słodkiej papryki i pieprzu oraz dużą szczyptę ostrej papryki ***
*** Całość dokładnie mieszamy ***
*** Każdy filet kroimy wzdłuż na 3 lub 4 części części, w zależności od wielkości ***
*** Mięso delikatnie rozbijamy przez folię spożywczą ***
*** Rozbite mięso przekładamy do przygotowanego ciasta, delikatnie mieszamy i odstawiamy na około 1 godzinę ***
*** Po tym czasie kotleciki obtaczamy kolejno w bułce tartej ***
** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu z dwóch stron na rumiano ***
*** Podajemy z ulubionymi dodatkami ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- Najlepsze pomysły na pyszne i niedrogie obiady! Przepisy tutaj (KLIK)
- Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ