Letnia surówka obiadowa


Letnia surówka obiadowa

Pasuje praktycznie do każdego obiadu, jest szybka w przygotowaniu i bardzo zdrowa. Polecam!

 

 

Składniki:

pół młodej kapusty pekińskiej

1 marchew

pęczek rzodkiewek

pół szklanki kukurydzy konserwowej

pół pęczka pietruszki

3 łyżki soku z cytryny

1 łyżka miodu

sól, pieprz

 

 

 

*** Kapustę drobno kroimy i przekładamy do miski ***

*** Marchew oraz rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach ***

*** Kukurydzę odsączamy z zalewy ***

*** Pietruszkę drobno siekamy ***

*** Wszystko razem dokładnie mieszamy ***

*** W osobnej miseczce mieszamy miód z sokiem z cytryny ***

*** Dodajemy do sałatki, mieszamy i przyprawiamy całość do smaku solą oraz pieprzem ***

*** Przed podaniem przechowujemy w lodówce ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE