Kolorowa surówka odpornościowa
Bogata w soczyste, świeże warzywa, z dodatkiem miodu, oliwy i soku z cytryny – prawdziwa bomba witaminowa. Smaczny i zdrowy dodatek do każdego obiadu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Składniki:
1/3 główki kapusty pekińskiej
1 pęczek rzodkiewek
1 mała puszka kukurydzy konserwowej
świeże kiełki rzodkiewki lub brokuła albo inne ulubione
1 łyżka miodu
2 łyżki świeżego soku z cytryny
2-3 łyżki oliwy
sól, pieprz
*** Kapustę drobno szatkujemy ***
*** Rzodkiewki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach ***
*** Kukurydzę odsączamy z zalewy ***
*** Wszystko przekładamy do miski i dodajemy świeże kiełki ***
*** W osobnej miseczce mieszamy oliwę, miód i sok z cytryny ***
*** Całość przelewamy do miski z warzywami i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem ***
*** Przed podaniem przechowujemy w lodówce ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
-
Zupa czosnkowa – pyszny sposób na wzmocnienie organizmu przepis tutaj (KLIK)
- REWELACYJNY SYROP NA ODPORNOŚĆ I PRZEZIĘBIENIE PRZEPIS TUTAJ (klik)
- CIEKAWE PRZEPISY NA ZUPY KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ