Tortille z kurczakiem i salsą paprykową


Tortille z kurczakiem i salsą paprykową

Szybkie, lekkie, kolorowe i pyszne danie. Polecam!

 

 

Składniki:

4 placki tortilli

1 pojedynczy filet z kurczaka

1 łyżka przyprawy do kurczaka

po pół papryki żółtej, czerwonej i zielonej

1 czerwona cebula

2 ząbki czosnku

2 garści świeżego szpinaku

10 dkg żółtego sera (u mnie jest to ser mozzarella)

olej do smażenia

ketchup i domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ (klik)

 

 

 

*** Filet z kurczaka kroimy w paseczki ***

*** Mięso obtaczamy w przyprawie ***

*** Papryki oraz cebulę kroimy w paseczki ***

*** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso z kurczaka ciągle mieszając ***

*** Do posmażonego mięsa dodajemy cebulę i smażymy ciągle mieszając, aż się zeszkli ***

*** Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz papryki i całość podsmażamy jeszcze przez 2 minuty ***

*** Następnie patelnie zdejmujemy z ognia i dodajemy szpinak, mieszamy ***

*** Na każdej tortilli układamy porcję farszu ***

*** Dodajemy starty lub pokrojony ser żółty ***

*** Zwijamy tortillę najpierw zawijając oba boki do środka ***

*** A następnie rolując od dołu do góry ***

*** W ten sposób zawijamy wszystkie placki z farszem ***

*** Na suchej patelni (zwykłej lub grillowej) podpiekamy roladki z dwóch stron do czasu, aż się zrumienią ***

*** Podajemy na ciepło z domowym sosem czosnkowym i ketchupem ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

 

 

KOMENTARZE