Tortille z kurczakiem i salsą paprykową
Szybkie, lekkie, kolorowe i pyszne danie. Polecam!
Składniki:
4 placki tortilli
1 pojedynczy filet z kurczaka
1 łyżka przyprawy do kurczaka
po pół papryki żółtej, czerwonej i zielonej
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
2 garści świeżego szpinaku
10 dkg żółtego sera (u mnie jest to ser mozzarella)
olej do smażenia
ketchup i domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ (klik)
*** Filet z kurczaka kroimy w paseczki ***
*** Mięso obtaczamy w przyprawie ***
*** Papryki oraz cebulę kroimy w paseczki ***
*** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso z kurczaka ciągle mieszając ***
*** Do posmażonego mięsa dodajemy cebulę i smażymy ciągle mieszając, aż się zeszkli ***
*** Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz papryki i całość podsmażamy jeszcze przez 2 minuty ***
*** Następnie patelnie zdejmujemy z ognia i dodajemy szpinak, mieszamy ***
*** Na każdej tortilli układamy porcję farszu ***
*** Dodajemy starty lub pokrojony ser żółty ***
*** Zwijamy tortillę najpierw zawijając oba boki do środka ***
*** A następnie rolując od dołu do góry ***
*** W ten sposób zawijamy wszystkie placki z farszem ***
*** Na suchej patelni (zwykłej lub grillowej) podpiekamy roladki z dwóch stron do czasu, aż się zrumienią ***
*** Podajemy na ciepło z domowym sosem czosnkowym i ketchupem ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
- SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ