Roladki z tortilli na dwa sposoby


Roladki z tortilli na dwa sposoby

Szybkie, pyszne i efektowne przekąski, które sprawdzą się na każdym przyjęciu. Są łatwe i wprost ekspresowe w przygotowaniu, a do tego świetnie prezentują się na talerzu. Takie roladki sprawdzają się zarówno na imprezie, jak i na pikniku, a także mogą posłużyć jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Polecam!

 

 

Składniki:

  • I sposób:

1-2 placki tortilli

1-2 łyżki serka śmietankowego typu Almette, Turek itp

kilka plastrów szynki parmeńskiej

garść mieszanki sałat

kilka suszonych pomidorów z zalewy

kilka czarnych oliwek

łyżeczka tartego parmezanu

  • II sposób:

1-2 placki tortilli

1-2 łyżki serka chrzanowego typu Almette

kilka plastrów wędzonego łososia

garść mieszanki sałat

ok 1/3 czerwonej papryki

 

 

*** Pierwsze roladki. Placek tortilli smarujemy serkiem śmietankowym ***

*** Na serku rozkładamy 2-3 plastry szynki parmeńskiej ***

*** Na szynce rozrzucamy poszarpaną sałatę ***

*** Na wierzchu układamy pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz czarne oliwki. Całość posypujemy parmezanem ***

*** Tortille ciasno zwijamy w rulon ***

*** Zwiniętą tortille kroimy na około 2-3 centymetrowe porcje ***

*** Układamy na talerzu ***

*** Drugie roladki. Placek tortilli smarujemy serkiem chrzanowym. Na serku rozrzucamy garść sałat ***

*** Na sałacie układamy 2-3 plastry wędzonego łososia ***

*** Na łososiu w trzech rządkach układamy paski czerwonej papryki ***

*** Tortille ciasno zwijamy w rulon ***

*** Zwiniętą tortille kroimy na około 2-3 centymetrowe porcje ***

*** Układamy na talerzu ***

*** Roladki do czasu podania przechowujemy w lodówce przykryte folią spożywczą ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ

 

 


KOMENTARZE

2 komentarzy do “Roladki z tortilli na dwa sposoby