Chińska surówka z białej kapusty


Chińska surówka z białej kapusty

Szybka i prosta w przygotowaniu, a zarazem rewelacyjna w smaku orientalna surówka warzywna. Pyszny dodatek do obiadu!

 

 

Składniki:

pół główki białej kapusty

1 marchew

5 łyżek octu ryżowego

5 łyżek cukru

100ml oleju

2 łyżeczki soli

1 ząbek czosnku

 

 

*** Kapustę kroimy w cieniutkie paseczki i przekładamy do miski ***

*** Marchew ścieramy na tarce o małych oczkach ***

*** Startą marchew dodajemy do kapusty, mieszamy ***

*** Do małego garnuszka wlewamy ocet, olej, cukier i sól. Dodajemy zmiażdżony czosnek i zagotowujemy ***

*** Kapustę z marchewką polewamy gorącą zalewą, dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 

KOMENTARZE