Chińska surówka z białej kapusty
Szybka i prosta w przygotowaniu, a zarazem rewelacyjna w smaku orientalna surówka warzywna. Pyszny dodatek do obiadu!
Składniki:
pół główki białej kapusty
1 marchew
5 łyżek octu ryżowego
5 łyżek cukru
100ml oleju
2 łyżeczki soli
1 ząbek czosnku
*** Kapustę kroimy w cieniutkie paseczki i przekładamy do miski ***
*** Marchew ścieramy na tarce o małych oczkach ***
*** Startą marchew dodajemy do kapusty, mieszamy ***
*** Do małego garnuszka wlewamy ocet, olej, cukier i sól. Dodajemy zmiażdżony czosnek i zagotowujemy ***
*** Kapustę z marchewką polewamy gorącą zalewą, dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ