Domowy syrop odpornościowy
Skuteczny i naturalny lek, który możemy przygotować domowym sposobem i z prostych składników. Działa przeciwwirusowo, antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Rewelacyjnie sprawdza się w okresie zimowym, kiedy mamy osłabioną odporność.
Składniki na 1 słoik 0,5 litra:
2-3 cytryny
korzeń imbiru ok 5 cm
1 główka czosnku
1 szklanka miodu
*** Cytryny, imbir i czosnek kroimy w plasterki ***
*** W wyparzonym słoiku układamy warstwę cytryny, czosnku oraz imbiru ***
*** Całość zakrywamy warstwą miodu. Miód nie musi być w formie płynnej, gdyż po zmieszaniu z sokiem z cytryny sam się rozrzedzi ***
*** W ten sposób cały słoik wypełniamy cytryną, czosnkiem, imbirem i miodem. Słoik zakręcamy, delikatnie potrząsamy i odstawiamy na 24 godziny do lodówki ***
*** Syrop możemy pić łyżką – 3 razy dziennie po 1 łyżce w celu wzmocnienia odporności ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
-
Zupa czosnkowa – pyszny sposób na wzmocnienie organizmu PRZEPIS TUTAJ (klik)
- SYROP CYTRYNOWY NA PRZEZIĘBIENIE I WZMOCNIENIE PRZEPIS TUTAJ (klik)
- DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
Naturalne składniki są świetne na budowanie odporności organizmu. Ja mam też sprawdzone sposoby na walke z przeziębieniem o dobrym składzie. Bardzo lubię Cevitt do ssania z hydrożelem.