Domowy syrop odpornościowy


Domowy syrop odpornościowy

Skuteczny i naturalny lek, który możemy przygotować domowym sposobem i z prostych składników. Działa przeciwwirusowo, antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Rewelacyjnie sprawdza się w okresie zimowym, kiedy mamy osłabioną odporność.

 

 

Składniki na 1 słoik 0,5 litra:

2-3 cytryny

korzeń imbiru ok 5 cm

1 główka czosnku

1 szklanka miodu

 

 

*** Cytryny, imbir i czosnek kroimy w plasterki ***

*** W wyparzonym słoiku układamy warstwę cytryny, czosnku oraz imbiru ***

*** Całość zakrywamy warstwą miodu. Miód nie musi być w formie płynnej, gdyż po zmieszaniu z sokiem z cytryny sam się rozrzedzi ***

*** W ten sposób cały słoik wypełniamy cytryną, czosnkiem, imbirem i miodem.  Słoik zakręcamy, delikatnie potrząsamy i odstawiamy na 24 godziny do lodówki ***

*** Syrop możemy pić łyżką – 3 razy dziennie po 1 łyżce w celu wzmocnienia odporności ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 


KOMENTARZE

Komentarz do “Domowy syrop odpornościowy

  • Anonim

    Naturalne składniki są świetne na budowanie odporności organizmu. Ja mam też sprawdzone sposoby na walke z przeziębieniem o dobrym składzie. Bardzo lubię Cevitt do ssania z hydrożelem.