Mini wrapy z kurczakiem


Mini wrapy z kurczakiem

Mięsno-warzywne roladki z tortilli to świetny pomysł na pyszną przekąskę na przyjęcie albo na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Spokojnie możemy je zrobić dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Wszystkim smakują i szybko znikają. Polecam!

 

 

Składniki:

3-4 placki tortilli

1 pojedynczy filet z kurczaka

serek śmietankowy (typu Almette, Turek…)

mieszanka sałat

papryka czerwona

ogórek zielony

Przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra, zioła prowansalskie

olej do smażenia

 

 

*** Mięso z kurczaka kroimy w podłużne paski, smarujemy olejem i obsypujemy przyprawami. Jeśli mamy czas możemy mięso odłożyć na około 1 godzinę aby przeszło przyprawami ***

*** Paprykę i ogórka dokładnie myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy ze skórki. Warzywa kroimy w cienkie paseczki ***

*** Na patelni lub patelni grillowej rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy fileciki na średnim ogniu z każdej strony na rumiano ***

*** Na każdym placku tortilli rozsmarowujemy 2-3 łyżki serka śmietankowego ***

*** Na skraju tortilli układamy po około 2 garści sałat ***

*** Na sałacie układamy po kilka plasterków ogórka i papryki ***

*** Na wierzchu wykładamy przestudzonego kurczaka ***

*** Całość zwijamy ciasno w roladki ***

*** Każdą roladkę przekrawamy na pół ***

*** A następnie każdą połówkę tniemy po skosie na dwie części ***

*** Mini wrapy układamy w miseczce skosem do góry ***

*** Smacznego ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 

KOMENTARZE