Cytrynowy syrop przeciwwirusowy
Bardzo prosty, naturalny syrop, który składa się tylko z trzech składników. Działa przeciwwirusowo i wspomagająco na odporność. Syrop możemy pić łyżką lub dodawać do herbaty. Na zdrowie!
Składniki:
3 cytryny
korzeń imbiru ok 5-7 cm
ok 250ml płynnego miodu
*** Cytryny szorujemy szczoteczką, myjemy, a następnie wyparzamy wrzątkiem, osuszamy i kroimy w plastry ***
*** Imbir obieramy i kroimy w cienkie plasterki ***
*** W słoiczku układamy naprzemiennie plasterki cytrynu oraz imbiru i całość zalewamy płynnym miodem ***
*** Słoik zakręcamy, delikatnie potrząsamy i odstawiamy na 24 godziny. Sok z cytryny sprawi, że syrop będzie znacznie rzadszy od wlanego miodu. Otrzymany syrop przechowujemy w lodówce. Syrop możemy pić łyżką lub dodawać do herbaty (razem z cytrynką i imbirem), tylko należy pamiętać, że herbatka nie może być gorąca gdyż wówczas nasz specyfik straci swe zdrowotne właściwości ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- ŚWIĄTECZNY LIKIER MANDARYNKOWY PRZEPIS TUTAJ (klik)
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
Wszystkie składniki mam, więc dzisiaj zrobię, bo mi już dzieciaki zaczynają chorować. Wcześniej robiłam syrop z czosnkiem, ale niechętnie go piły.